Coronavirusul și bineînțeles, infecția cauzată de către acesta, a făcut întreagă lume se oprească în loc. Agentul patogen a afectat multe domenii de activitate – inclusiv sistemul medical. Timp de două luni consultațiile au fost amânate așa am stat în casă. Deși sunt o persoană activă, lockdownul nu m-a deranjat atât de tare pentru în sfârșit am avut timp învăț materia pe care o am de pregătit pentru obținerea dreptului de liberă practică în Germania. Însă! Nu poți petrece chiar tot timpul liber alături de Wörterbuch Medizin pocket, 80 Fälle Innere Medizin: Aus Klinik und Praxis și alte cărți necesare promovării examenului. Laptopul și consola au devenit cei mai buni companioni într-o eră marcată de distanțarea socială. Acum toate astea s-au terminat și relaxarea își face deja simțită prezența trebuie adus un mic omagiu acelor jocuri care au făcut toată această perioadă mai suportabilă. Atenție – a nu se lua în serios rândurile care urmează🙂

 • Dota 2

Crește puțîn presiunea sângelui prin artere cu câțiva mm/Hg doar când gândesc la el. Glumesc. Este un joc extrem de complex care te solicită în consecință enorm de mult. Asta dacă vrei joci competitiv – așa cum ar trebui și cum își doresc circa 99.9 % dintre cei care joacă. Practic jocul ăsta poate fi rezumat simplist în câteva cuvinte: te deplasezi cât poți către turnurile de apărare, omori cumva adversarul, avansezi puțin pe hartă în timpul în care acesta din urmă așteaptă fie readus în joc, mai dărâmi o baracă, îți creezi condiții poți avansa către capătul opus al hărții și distrugi clădirea principala a adversarului. Victorie! Pare extrem de simplu însă realitatea este cu totul alta. Există o grămadă de eroi cu abilități diferite care pot îndeplini un anumit rol pe întreg parcursul meciului. Săptămânile acestea nu am jucat însă deloc de dragul câștigului. Am jucat marea majoritate a meciurilor cu persoane cunoscute contra boților. De ce ai vrea faci asta? Pentru a reprezentat o bună (și utilă) metodă de socializare. În acest fel puteam discuta unii cu alții „d-ale noastre” precum și învățăm controlăm eroi pe care nu ii mai încercaserăm până acum fără stricăm în acest fel nimănui jocul (în Dota 2 o echipa este formată din 5 jucători care se luptă doboare Ancientul echipei adverse). Dota 2 poate fi un joc relaxant – cine ar fi crezut?

 • Warcraft III Reforged

Cu toate m-am apucat de el relativ recent, m-a captivat din prima secundă. Inițial l-am luat doar ca pot experimenta harta de DotA însă în scurt timp aveam învăț descurc într-o nouă lume în care îți alegi o rasă (cum ar fi, de exemplu, orcile sau elfii) și omori tot ce mișcă. Și deși în Custom Games încă nu pot mișca suficient de repede și îmi mai calc pe nervi ocazional coechipierii ( iartă ei), rămâne jocul în care am investit probabil cele mai multe ore în ultima perioadă.

 •  Diablo III (PC)

Este jocul care m-a solicitat cel mai tare. M-am ambiționat avansez singură cu Witch Doctorul meu până la Level 70 și apoi lucrez la build și la Paragon. Mai mult, am reușit termin pe cont propriu jumătate dintre cerințele necesare pentru a completă actualul sezon în proporție de 100%. Practic, în Diablo III, omori absolut tot ce îți iese în cale, cauți arme, armuri și obiecte care te facă mai puternic, combini diamante pentru a întări anumite proprietăți ale itemelor tale, etc. Este în orice caz jocul care ocupă locul doi în topul orelor alocate gamingului în această perioadă.

DIII

 • Nier Automata (PS4)

Excepțional. Primește de la mine nota 10/10. Inițial l-am privit cu scepticism însă povestea, personajele și lumea imaginară post-apocaliptică au avut un adevărat efect de magnet asupra mea. I-am acordat o săptămâna întreagă în care am luat la puricat fiecare ending al jocului. De la A la Z. Taro Yoko a fost cu adevărat magistral. Îmi este greu vorbesc despre acest joc fără spoilere așa .. pot doar îl recomand din toată inima!

 • Final Fantasy XV (PS4)

Este un joc extraordinar însă are anumite elemente care sunt un pic ciudate. Trecând peste asta, povestea este simplă și se poate finaliza în câteva ore de joc intens – însă! – există o grămadă de bounties și de si de side quests cu un grad de dificultate care crește progresiv ceea ce face din acest joc (în opinia mea) cel mai prietenos FF dintre toate. Cu toate acestea.. dacă îți dorești Platinum Trophy.. ai de muncă. Am citit pe Reddit au existat useri care au decis lipească stickurile analog unul de celălalt pentru a obține acest trofeu. În orice caz, dacă nu ai chef de un joc multiplayer și dacă îți dorești faci pauză când vrei tu.. acordă-i o șansă.

 • Two Point Hospital (PS4)

Este un joc repetitiv dar super relaxant și extrem de amuzant. Practic.. trebuie construiești spitale, le dezvolți, ai grijă de pacienții tăi precum și de personalul medical și non-medical. Este ca un fel de Sims însă în loc îți ia foc aragazul din cauză simul tău nu are suficiente Cooking Skills.. îți poate bubui X-Ray Machine pentru nu ai reparat-o la timp. Deși este un joc despre spitale și doctori, bolile primesc denumiri amuzante și adesea remediile sunt super caraghioase. De asemenea, întreg personalul are nevoie de școlarizare pentru a obține calificări, vor exista doctori la care se formează cozi și.. doctori pe care nu îi vizitează absolut nimeni. Exact în viață reală, oarecum. Nu este cu siguranță un joc pe care îl joci ore în șir dar dacă nu ai chef stai concentrat sau stresat.. este o varianta de luat în calcul.

PS: Am rezistat tentației și nu m-am atins absolut deloc de 102 Dalmatians: Puppies to the Rescue. Mi-am făcut un cadou pentru asta așa am mai jucat niște Spyro: Reignited Trilogy (PS4). Nu am reușit îl termin.

PS 1: Nivelul oribil din MediEvil (PS4) – sau The Enchanted Earth pe numele lui de scenă – m-a făcut am un acces de furie și las jocul de-o parte. Aparent nu sunt singura care are o problema cu nivelul respectiv. Cine a jucat MediEvil pe PS1 știe desigur totul despre nivelul de dificultate fluctuant al jocului și bineînțeles despre imposibilitatea de a salva datorită nivelelor care au o durată mult prea scurtă.

PS 2: Jocuri care pe mine personal nu m-au prins absolut deloc (sau care chinuie*):

 • Journey (PS4): Există multe persoane care se bucură de el însă pentru mine este mult prea monoton. Am îi mai dau o șansă probabil cu altă ocazie.
 • South Park: The Stick of Truth (PS4): Deși sunt o mare fană a serialului.. jocul nu mi-a plăcut. Singura parte bună la el este sistemul turn based combat însă cuiva căruia îi place acest stil i- recomanda mai degrabă Final Fantasy XII sau X.
 • Kingdom Hearts III: este un joc foarte frumos însă nu este pentru mine.
 • Apex Legends*: Nu are legătură cu jocul – are legătură cu mine. Sunt dispusă îi aloc mai multe ore de practică și sper pot juca decent în câteva săptămâni.
 • Final Fantasy VII Remake: Nu vreau vorbesc despre el pentru există încă foarte multă lume care nu a avut ocazia îl joace. Pentru mine reprezintă însă o dezamăgire totală.

Ce alte jocuri am mai jucat în perioada asta și pe care vi le recomand le (re)încercați: Fallout 3, Black Mesa, Grand Theft Auto V, Doom Eternal, Red Dead Redemption II, Grand Theft Auto Vice City (deși misiunea cu elicopterul te face îți dorești nu te fi apucat), Carmageddon Max Damage (jocul care îți permite schimbi culoarea sângelui.. vacilor).