M-am apucat de „toceală” și nu, încă nu a venit sesiunea peste sufletul meu. Am luat decizia istorică de a mă mobiliza să susțin examenul de diferență pentru categoria D (ape interioare și Dunăre) la una dintre Căpităniile Zonale până la sfârșitul acestei luni (sper). Am obținut permisul pentru categoriile C (costier 6 mM)/S (vele) în luna iulie și m-am hotărât spontan acum că vreau să bifez și categoria D pe permisul de navigație. La examenul de diferență voi avea întrebari exclusiv din Regulamentul de navigație pe Dunăre în sectorul românesc (RND). Textul nu este complex, din contră, este chiar mai ușor de digerat față de COLREG. Este însă (evident) stufos și trebuie lecturat cap-coadă măcar o dată (pentru cultura ta generală și pentru a fi cu conștiința împăcată). Oricum, cele 176 de întrebări-model afișate pe pagina web a Autorității Navale Române (ANR) te trec prin (aproape) toate regulile și definițiile prevăzute în regulament. Prezentarea skipperului Florin Olteanu de la SetSail Nauticschool a fost destul de edificatoare însă trebuie să te înarmezi cu multă răbdare și voință pentru că legislația este aridă și pe alocuri plictisitoare așa încat orice altceva te poate distrage foarte ușor. Dacă te-ai holbat 10 secunde la tavan sau în telefon te-ai pierdut. Cum să spun eu.. RND-ul este cea mai nasoală materie de examen. Nu este foarte complicat dar informația este din belșug: lumini, semne, semnale, sunete.. tot tacâmul. Și ca să fie totul complet.. bineînțeles că-i pe dos față de COLREG. În orice caz.. este mult mai ușor și mai plăcut să parcurgi regulamentul alături de un instructor.. Mai ales dacă instructorul știe ce spune și ce informatii să selecteze din cele 169 de pagini ale regulamentului. Pe mine m-a ajutat ulterior foarte mult și aplicația Navig care cuprinde teste pentru categoriile de permis C și D. Atunci când am susținut examenul pentru categoria C nu mă mai dezlipeam deloc de această aplicație. Internetul este vast și există numeroase opțiuni însă pentru mine cea mai comodă a fost (și este în continuare) Navig pe care îl recomand cu mare drag.

M-am apucat așadar din nou să lecturez notițele pe care le-am realizat în vară când am abandonat ideea de a promova și categoria D. Nu le-am învățat papagalicește, am audiat prezentarea la curs (de două ori chiar și îi mulțumesc pe această cale încă o dată lui Ovidiu Drugan), am citit o dată cap coada RND-ul (vorbesc serios) și m-am apucat de teste. Notițele pe care le-am făcut constau practic în gruparea întrebărilor-model și în en’șpe mii de scheme și mind-maps. Pentru mine a funcționat de minune această abordare mai ales că mă ajută să memorez mai rapid și mai ușor toată nenorocirea aia de informație.

Așadar.. care-i faza cu RND-ul ăsta? Ca să îți fie mai ușor poți împărți întrebările în cinci categorii. Eu le-am numit astfel:

  1. Prevederi generale: aici am selectat toate definițiile. Unele sunt mură-n gură precum exemplele de mai jos:

Ce se înţelege prin termenul „zi” întrebuinţat în RND? Perioada cuprinsă între răsăritul şi apusul soarelui. În mod evident. Ce se înțelege prin termenul de „noapte” în sensul RND nu vă mai spun că-i tare complicat de explicat. Not.

Navele de pasageri pot transporta un număr de pasageri corespunzător autorizaţiei organelor competente. N-au treabă nici șantierul naval și nici planul de construcție cu numărul pasagerilor de la bord.

Ce se înţelege prin termenul “navă care pescuieşte”? Orice navă care pescuieşte cu ajutorul plasei, a cârmacei, cu traul sau alte mijloace de pescuit care-i reduc capacitatea de manevră. Nava angajată în manevre de pescuit va avea întotdeauna capacitatea de manevră redusă. Că n-are cum săraca să se mute cu tot cu plase din calea ta și să te ferească. E adevărat și faptul ca-i o navă construită și dotată pentru a pescui dar ție ți s-a cerut definiția din regulament.

Ce se înţelege prin „marş” în sensul RND? Când o navă, un material plutitor asamblat sau o instalaţie plutitoare, nu este direct, nici în ancoră, nici legată la mal şi nici eşuată. Nu ai cum să greșești, imposibil. Este o întrebare tipică de tip ghici ciupercă ce-i din RND.

Chiar dacă există întrebări ilar de banale nu înseamnă că nu există și întrebări mai serioase (adică dacă nu citești RND-ul ai șanse minime să răspunzi corect.. din prima): Ce se înţelege prin “ambarcaţiune mică”, în sensul RND? Orice navă cu lungimea corpului mai mică de 20 m, cu excepţia ambarcaţiunior mici care remorchează, împing sau duc cuplat nave, altele decât ambarcaţiuni mici, precum şi a bacurilor şi navelor autorizate să transporte mai mult de 12 pasageri. 

2. Semnalizarea vizuală (lumini și semne) a navelor în marș și în staționare: aici am grupat absolut tot ce ține de lumini și semne. Sunt destul de multe întrebări din semnalizarea navelor și partea proastă este că trebuie să le înveți așa cum spune tovarășul RND. Nu prea ai cum să ghicești răspunsurile și chiar dacă ai reuși ar fi nasol să nu ai habar ce lumini poartă navele care navigă cu vele. Adică două lumini, obişnuite sau clare suprapuse vizibile din toate părţile din care lumina superioară trebuie să fie roşie, iar lumina inferioară verde; aceste lumini trebuie să fie dispuse într-un loc corespunzător, în partea superioară sau în vârful catargului, la o distanţă de cel puţin 1 m una de cealaltă. Luminile din borduri verde/roşu obişnuite şi lumina albăobişnuită de pupa. 

3. Semnalizarea sonoră a navelor este și ea extrem de importantă și nu este ceva de trecut cu vederea. Reîntâlnim noțiunile de sunete scurte (1 secundă) și lungi (4 secunde), lovituri de clopot, serie de sunete foarte scurte, etc. Navele nu „claxonează” pentru că nu au ce face, ele vor emite sunete pentru a comunica cu alte nave sau pentru a transmite faptul că se află în dificultate.

4. Semnalizarea și balizajul căii navigabile. Fără să cunoști aceste reguli nu ai cum să te plimbi cu barca liniștit pe Dunăre. Există tot felul de geamanduri, balize, școndrii și faruri având fiecare propriile lui caracteristici cromatice și luminoase al căror rol este să-ți arate ție pe unde trebuie să mergi cu barca. Dacă nu cunoști regulamentul.. s-ar putea ca distracția ta să se termine rapid pe un banc de nisip.

5. Semnale de tot felul – cine este șofer își va aduce aminte cu nostalgie de vremurile când tocea semnele de circulație rutieră. Treaba nu diferă mult nici pe Dunăre unde vom întâlni:

  • semne de interzicere (unele intuitive, altele mai puțin)
page15image11288
  • semne de obligare
page15image11456
  • semnale de recomandare
page23image12672
  • semnale de indicație
page19image13160

Cam așa stă treaba (în linii mari) cu RND-ul ăsta. Nu-i greu dar nici prea ușor și dacă nu ești atent și te grăbești riști să greșești aiurea. Spre deosebire de COLREG, acest regulament trebuie învățat cu răbdare, folosindu-te de logică și de informații pe care le-ai citit și pe care le stăpânești deja într-o oarecare măsură.. Altfel te chinui să le înveți papagalicește pentru examen și tot nu vei ști că geamandurile de culoare verde cu lumină verde intermitentă balizează partea stangă a şenalului şi pericolele de la malul stâng. Nu-i așa?