1. Universul sailingului este complex și vine la pachet cu termeni specifici (ex.: randă, ampanare, tachet, voltă, etc.) pe care nu-i întâlnești nicăieri altundeva în viața de zi cu zi. Tocmai din acest motiv studiul individual (chiar și după absolvirea școlii nautice și obținerea brevetului prin susținerea unui examen) este extrem de important.

2. Poți să uiți de dreapta și de stânga, acestea din urmă sunt repere pe care le folosim doar pe uscat. Când ai aterizat pe barcă trebuie neapărat să te folosești cu încredere de termenii tribord și babord. Astfel vor fi evitate situații penibile de genul: „Auzi, tu te referi la dreapta mea sau la a ta?”

3. Nu există sfori sau frânghii, există parâme care vor primi la rândul lor diverse denumiri (ex.: fungă, școtă, barbetă) în funcție de rolul lor pe barcă. Este ca și când ai fi chirurg și în mijlocul operației în loc să ceri un bisturiu ai spune: „Dă-mi și mie cuțitul ăla te rog.”

4. A fi marinar aspirant fără să știi să faci noduri marinărești este la fel de grav ca a fi chirurg fără să știi să faci noduri chirurgicale. V-am mai povestit eu despre treaba asta aici: Viața printre noduri (marinărești și chirurgicale).

5. Trebuie să înveți ce este răbdarea și să ai răbdare: cu tine personal, cu mebrii echipajului și cu barca. Nimeni nu a devenit mare căpitan de vas peste noapte iar barca te poate supune unor încercări grele înainte să-ți permită să o mânuiești corect și în deplină siguranță.

6. Performanța în sailing se traduce prin mult timp investit, pasiune, răbdare și, nu în ultimul rând, efort susținut.

7. Atunci când înveți cum funcționează ceva capeți enorm de multă încredere în tine. Nu este tocmai floare la ureche să înveți să mergi ghidat de legile vântului, să reacționezi la schimbările bruște de direcție a vântului (…). Toate aceste lucruri nu le vei învața ieșind ocazional pe mare. Câteodata te va frustra faptul că vântul s-a rotit din nou, barca s-a dus în bălării și tu abia ți-ai dat seama ce s-a întâmplat. Răbdare, cu timpul se limpezesc apele.

8. Vesta de salvare este precum centura de siguranță: unii o poartă, alții nu și chiar dacă în marea majoritate a timpului poate părea „inutilă”, în eventualitatea în care are loc un accident ea poate salva vieți omenești.

9. De barcă trebuie să ai mare grijă. Costurile de reparație și elementele de schimb fac ca piesele de schimb pentru Harley-Davidson să para că au un preț rezonabil.

10. Inveți să ai înțelegere mai mare față de cei din jur. Conviețuirea în armonie pe barcă este esențială. Barca nu-i tramvai și nu o poți părăsi la următoarea stație.

11. Pe barcă se aplică o regula nescrisă de bun simț elementar și anume: ce-i al meu este și al tău. Înveți cu siguranță sa fii mai puțin egoist și mai tolerant. Sharing is caring.

12. Vei căpăta încredere în tine și îți vei șterge din vocabular formele negative ale unor verbe precum nu știu/ nu pot. Cu “NU” în gură nu poți face sailing. Punct.

13. Sentimentul care te cuprinde atunci când ajungi în sfârșit la locul de acostare după cateva mile marine parcurse este incredibil. Cand vizitezi un oraș cu mașina sau cu avionul ești un simplu turist. Atunci când ajungi cu barca într-un loc străin devii parte din comunitate. Pare tras de par dar este cât se poate de real.

14. Managementul proviziilor (alimente, lichide) și al rezervelor (motorină, apă, parâme) este extraordinar de important și nu trebuie trecut cu vederea. Dacă faci aprovizionarea la mișto riști să te trezești că mai ai 25 de mile marine până la destinație (ăsta este un exemplu mai fericit) și 0 L de apă potabilă.

15. Mâncarea are gust mai bun la bord decât pe uscat. Vă spun asta cu mâna pe inimă și vă asigur că sunt cea mai mofturoasă persoană pe care o cunosc.

16. Nu-i lucru ușor să stai la timonă. Sigur, pozele sunt șmechere dar barca nu-i jucărie și marea nu-i loc de joaca.

17. Majoritatea bărcilor suportă și înfruntă mai bine furtunile decât o fac oamenii. La propriu și la figurat.

18. Trebuie să inveți să lucrezi în armonie cu natura și sa nu acționezi împotriva ei sau să îi testezi limitele. Dacă te crezi mai bun decât Mama Natură vei învața pe calea cea grea că ar fi trebuit s-o respecți și să stai în banca ta.

19. Echipamentul adecvat este extrem de important în orice sezon. Vara de exemplu s-ar putea să ți-o furi dacă pleci pe mare doar în costum de baie: s-ar putea fie să te prăjești, fie să îngheți. Este bine să ai ce pune pe tine dacă ți se face frig și să ai ce scoate de pe tine dacă ți se face cald. Hey, nici la Polul Nord nu te-ai duce în plină iarnă în mânecă scurtă, nu-i așa?

20. Barca are două viteze: cruising mode atunci când plecăm în expediții și race mode când participăm la regatte. Cele două experiențe nu se aseamănă. DELOC.

21. Mă bucur că s-a stricat liftul la spitalul Fundeni (și deși l-au înlocuit mă voi preface în continuare că este stricat). Condiția fizică este foarte importantă. Dacă leșini după ce urci 8 etaje sigur cazi lat și după două ture de dat la manivelă la cabestan.

22. Principiul “See one. Do one. Teach one” este perfect valabil pe barcă. Mai ales pentru începători. Când n-ai ce face și nu se întâmplă nimic pe barcă trage-l pe skipper de manecă și arată-i cât de bine știi tu să legi un fender. Babysteps. Ajută foarte mult.

23. Legislația maritimă (și/ sau fluviala, depinde ce vrei să faci) este extrem de importantă și trebuie lecturată până când o înveți cu adevărat. Nu ca papagalul, atenție! Că altfel tot ca papagalul o sa te uiți și cand navigi cu o barcă cu motor și din prova vine direct spre tine o altă barcă.

24. Marea experimentată de pe barcă nu este la fel de prietenoasă precum marea văzută de la țărm. Din mai multe motive..

25. Marea este mai frumoasă atunci când te bucuri de ea de pe barcă. Din mai multe motive..

26. Trăim vremuri schimbătoare.. ăăă adică vremea se poate suci brusc. Trebuie să înveți să anticipezi toanele ei chiar dacă există deja o groază de aplicații care îți oferă toate informațiile de care ai nevoie. Câteodata ele mai pot greși. Rar ce-i drept dar se poate întâmpla.

27. Expedițiile pe mare la bordul unui velier nu înseamnă relaxare, opulență și extravaganță. Înseamnă muncă fizică, disciplină și satisfacția de a duce barca din punctul A în punctul B. Vor exista și momente tensionate în care se zbiară și momente relaxate în care te poți bucura liniștit de niște rom și Cola. Este perfect normal și face parte din întreaga aventură.

28. Există fobii diverse pe care este posibil să le descoperi în premieră la bordul unui yacht. Nu te panica pentru că ele o să dispară cu timpul dacă nu te ancorezi în ele. Educă-te, evoluează.

29. Chiar și cei mai experimentați dintre noi pot avea diverse temeri atunci când se aventureaza pe mare.

30. Sailing will take over your soul. Când ești pe mare o să îți dorești ca expediția să nu se mai termine iar atunci când te întorci acasă o sa fii ca un arc în așteptarea următoarei aventuri pe mare.