Pe mare nu ne deplasăm după cum ne taie capul în ciuda faptului că nu exista benzi sau semne de circulație propriu-zise. Asemeni Codului Rutier care cuprinde totalitatea regulilor care ar trebui respectate pe drumurile publice de către toți participanții la trafic și pe mare ne conformăm unei legislații asemănătoare.

Da’ cum vine asta că parcă ne situam în marea liberă. Nu sunt liber să fac ce vreau eu?

Răspunsul este.. Nu. În primul rând pentru că există mai multe tipuri de ambarcațiuni cu diverse îndatoriri și cu mijloace de propulsie diferite pe deasupra.. Pe mare nu există ambulanțe dar există nave angajate în pescuit, de exemplu, care nu au cum să se abată de la drumul lor.. nici nu mai vorbesc despre modificarea poziției lor.. Așadar, pentru că au capacitatea de manevră stânjenită vor avea prioritate față de un velier, să zicem.

Deși nu există semafoare, vom întâlni diverse lumini și combinații de lumini pe care trebuie să le înțelegem ca să știm exact dacă și pe unde ocolim nava sau dacă ambarcațiunea intersectată este la ancoră, eșuată sau dacă este angajată în diverse lucrări. Semne de circulație nu exista dar vom întâlni pavilionane/ fanioane/ bule, cilindri și conuri. În traficul rutier ar fi cam nasol să nu ști ce reprezintă triunghiul cu margini roșii situat cu vârful în jos. La fel de nasol este să navigi liniștit pe mare, să te intersectezi cu o navă oarecare și să nu ști ce reprezintă un cilindru negru, de exemplu.

Au și navele „claxoane” însă nu le folosesc pentru a-i sugera colegului de la semafor să pornească în (insert your favorite swear word here) lui mai repede că se făcu’ verde deja de 0,0001 secunde și nu și-a luat încă zboru’ precum racheta. Nu. Semnalele sonore se clasifică în sunete scurte, lungi sau în diverse combinații între acestea, emise la un anumit interval de timp. Ele se folosesc pentru manevră și atenționare, pe timp de vizibilitate redusă (ceață, nisip, etc.) sau pentru atragerea atenției. Presupun că vrei să știi ce înseamnă o succesiune de cinci sunete scurte sau ce reprezintă un sunet scurt.. pentru că nu înseamnă cu siguranță să pornești mai repede de la semafor..

Toate aceste reguli sunt cuprinse în Regulamentul internațional pentru prevenirea abordajelor pe mare publicat în anul 1972. COLREG este – în concluzie – un set de norme pentru prevenirea coliziunilor pe mare și conține regulile în funcție de care se desfășoară transportul maritim.

Așadar, dacă pe mare se descurcă.. aproape oricine să guverneze o navă, lucrurile capată o cu totul altă dimensiune atunci când trebuie să știm ca pe rugăciune (vorba vine) partea legislativa.. care este pe alocuri înfiorător de greu de reținut. Citești și uiți, citești și uiți.. și iarăși citești până n-o mai uiți.. Și chiar și atunci când ți se pare că nu mai uiți.. tot iți scapă ceva.

26102154_10208332509990471_871275048_o

26178300_10208332509910469_1366423712_o

 

 

 

Glumesc. Nu este chiar atât de dramatic dar COLREG-ul nu trebuie învățat papagalicește sub nici o formă. Eu am avut noroc la școală și am învățat citind legea și exersând ulterior folosind caietul de lucru elaborat de către echipa SetSail. Este super structurat și te ajută enorm de mult atât la examen cât și ca „boboc”, după ce ai obținut permisul. Eu îl car după mine pe barcă de fiecare dată. Face parte din bagajul standard.

Da’ ce găsim totuși în COLREG-ul ăsta?

Așa cum am mai spus anterior, el conține legislația maritimă structurată în patru capitole:

A – Generalități: În acest capitol vor fi definite diverse tipuri de nave, vei afla printre altele ce-i aia o navă nestăpână pe manevră sau stânjenită de pescajul său, cum se definesc navele în vedere și ce înseamnă noțiunea de vizibilitate redusă (Hint: noaptea nu se pune!).

B – Manevre și navigație: În această secțiune sunt prezentate reguli generale, de prioritate la întâlnire și reguli privind manevrele. Vom întâlni definiții privind veghea, viteza de siguranță, vom afla ce presupune manevra de evitare a coliziunii și – surpriză! – v-am mințit mai devreme. Există dispozitive de separare a traficului care seamană oarecum cu niște benzi de circulație (doar că în mod evident, ele nu sunt trasate în mod fizic pe apă). COLREG-ul ne va spune clar cum vom naviga atat în interiorul acestei zone și felul în care ea va fi traversată. În plus, vor fi detaliate în amănunt prioritățile în funcție de situație și de tipul de navă.

C – Lumini și semne: Toată lumea trebuie să te vada pe orice vreme și să știe care-ți sunt ințentiile la fel cum și tu trebuie să știi ce să faci noaptea cand te apropii de o navă care încearcă sa-ți transmită prin intermediul semnalelor luminoase că nu este stapână pe manevra sa, să zicem.. Și daca nu ști COLREG și nici stație nu ai.. treaba poate deveni cam nasoală.

D – Semnale sonore și luminoase: trebuie să ți le însușești neapărat pentru că trebuie să știi să comunici cu alte nave în eventualitatea în care stația nu te poate ajuta.. ar fi nasol să nu ști ce înseamnă un sunet lung.. sau trei sunete lungi.