Atunci când m-am apucat să citesc despre bărci și despre navigația maritimă, nici prin gând nu-mi trecea că voi urma într-un viitor (destul de apropiat) cursuri de sailing. Citeam pur și simplu din curiozitate și din plăcere despre niște termeni pe care cu greu am reușit singură să îi pun cap la cap și să le dau un sens în mintea mea. În prezent, lucrurile stau puțin altfel pentru mine dar chiar și acum se mai întâmplă câteodată să „arunc un ochi” peste noțiunile de marinărie.. mai ales când mă apucă cheful de citit un articol tehnic sau când mă apuc să studiez corespondenții anumitor termeni din limba engleză sau germană.

Marinăria este fără nicio urmă de îndoială una dintre cele mai străvechi arte (da, arte!) și vine la pachet cu un vocabular unic, presărat cu termeni pitorești și greoi dar totodată fascinanți. Atunci când m-am apucat de lecturat mi-au rămas intipărite în minte instantaneu câteva denumiri.. mai poetice utilizate în marinărie. În cele ce urmează am să vă povestesc un pic despre construcția navei (fără să insist deloc asupra detaliilor tehnice). Mai exact, despre câteva denumiri pe care le consider drăguțe și interesante.

Așa cum probabil că vă imaginați și voi, cea mai importantă structură a oricărei nave este reprezentată chiar de corpul acesteia (care mai este cunoscut și sub denumirea de cocă). Acesta trebuie să asigure etanșeitatea, rezistența și spațiul din barcă. De asemenea, prin forma și construcția sa, corpul navei determină calitățile nautice ale navei precum flotabilitatea, stabilitatea și manevrabilitatea, de exemplu.

Carena (sau opera vie) desemnează partea imersă (sau scufundată) a unei ambarcațiuni. Mai exact, este vorba despre partea din cocă aflată sub linia de plutire. A fost astfel denumită deoarece pe această parte a bordajului se depun alge și scoici care măresc rezistența la înaintare a navei (micșorându-i viteza de deplasare).

Opera moartă este partea emersă a navei și a fost denumită astfel deoarece bordajul din această parte a corpului navei nu se află intr-o continuă interacțiune cu factorii din mediul acvatic. În ciuda denumirii sale, opera moartă asigură rezerva de flotabilitate în caz de accident (atunci când starea normală de echilibru a corpului ar putea fi  perturbată).

În marinărie, linia vieții nu are nicio legatură cu ghicitul în palmă. De fapt, se referă la  niște sârme fixate de-a lungul bordurilor al căror rol este de a preveni căderea în apă a membrilor echipajului sau a pasagerilor.