Puntea este plină de parâme și tacheți.
Say whaaat?
Apoi.. De ce trebuie legată parâma aia așa, dar frânghia cealaltă de ce este înfășurată pe cabestan?.. și fenderele acelea le strângem sau le lăsăm așa..?

Plecăm..

Mai auzi ceva despre niște parâme.. pe care le eliberăm primele? Springul prova? Pupa? Mola prova? Liber la mooring?

Dacă ești la început de drum s-ar putea să nu înțelegi nici ce înseamnă să eliberezi niște crocodili și să muți pisică (nu, nu este vorba despre vre-un animal de companie 😁).

Nu vei ști ce sunt scotele și cum le eliberăm și nici de unde mamă măsii tragem de fungă.  Nici care-i treaba aia cu pianul nu o vei înțelege prea bine.

Randa care până acum stătea cuminte în Lazy Jack și care e prinsă de ghiu este ridicată dar cu toate acestea trebuie să facem o volta și să venim în vânt.

Rezultatul?

Barca se bandează și e posibil să fi ajuns deja cu picioarele în apa sau să te fi înverzit la față gândindu-te că „ne scufundam”. Că doar „barcă tre’ să meargă drept, nu să dea cu catargu’ de apa”..

Poate o să stai și la timonă și vei descoperi care este prova și care este pupa.. și vei află că babordul este partea stânga a bărcii și tribordul partea dreaptă.

Ideea este că vei pătrunde într-o lume fascinantă, ceea ce vei învață te va acapara cu totul și va trezi în ține cele mai diverse emoții. Nu este foarte ușor dar nici greu iar satisfacția este pe măsură.